Chorizo czerwone Vella Extra





Opis
Chorizo to hiszpańska aromatyczna kiełbasa przygotowywana z wieprzowiny. Swój aromat zawdzięcza dodatkowi papryki oraz długiemu, bo aż ośmiotygodniowemu, suszeniu. Taki przysmak idealnie nadaje się do różnego rodzaju makaronów, wzbogacając ich smak i aromat.
Czerwony kolor, tak charakterystyczny dla chorizo, nadaje specjalna papryka zwana „pimenton”. Ta cecha odróżnia hiszpańskie chorizo od innych kiełbas w innych miejscach.
Rodzaj mięsa wieprzowego wykorzystanego to produkcji kiełbaski chorizo
- Chorizo jako tapas jest powszechnie spożywane w Hiszpanii i coraz częściej w całej Europie.
Wartości odżywcze |
W 100g produktu |
Wartość energetyczna |
1873kJ /452kcl |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone |
37,1g 14,5g |
Węglowodany W tym cukry |
12g 0,8g |
Błonnik |
|
białko |
28,4g |
sól |
3,5g |
Masa netto 100g
Produkt przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Okres przydatności do spożycia - 8 miesięcy
Kraj pochodzenia Hiszpania
Nazwa i adres producenta: Gasek-Porada S.C. ul. Matejki 63D/2
66-400 Gorzów Wielkopolski