Filety z tuńczyka w oliwie z oliwek 110g
Opis
Oczyszczone filety z tuńczyka, bez kości, w oliwie z oliwek
Polędwiczki z tuńczyka żółtopłetwego to produkt o wysokiej zawartości białka oraz wartościowe źródło kwasów tłuszczowych omega 3 i 6, fosforu, witamin B6 i B12, niacyny, tiaminy i witaminy D, która przynosi korzyści zdrowotne, m.in. w chorobach układu krążenia.
Jak wygląda proces przygotowania filetu z tuńczyka w oliwie z oliwek ?
Tuńczyk najpierw jest dekapitowany, następnie wykrwawiany, patroszony i na końcu ćwiartowany.
Kolejnym etapem produkcji jest gotowanie w osolonej wodzie, chłodzenie, oczyszczanie i krojenie.
Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko go suszymy, aby w kontakcie z zaprawą ponownie się namoczył, zwiększając tym samym jego smak i konsystencję.
Na zakończenie pakujemy kawałki ryby do puszki, dodajemy oliwę z oliwek, zamykamy i poddajemy procesowi sterylizacji, aby zapobiec rozwojowi patogenów w gotowym produkcie.
Starannie wyselekcjonowane, przetwarzane i pakowane ręcznie mięso tuńczyka zalane oliwą z oliwek, ma wyjątkowy smak, delikatną i soczystą konsystencję, a tym samym produkt jest najwyższej jakości.
Wartości odżywcze |
W 100g produktu |
Wartość energetyczna |
1602 kJ/ 383kcal |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone |
34,5g 4,8g |
Węglowodany W tym cukry |
0,2g 0,1g |
Błonnik |
0g |
białko |
18g |
sól |
1,4g |
Produkt przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła i ciepła.
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia produktu Hiszpania
Okres przydatności do spożycia - 73 miesiące
Dystrybutor: Gasek-Porada S.C. ul. Matejki 63D/2
66-400 Gorzów Wielkopolski