Kapary w zalewie octowej 280g
Opis
Proponujemy najwyższej jakości kapary o cytrynowo-oliwkowym i słonym smaku.
Kapary są małymi, jadalnymi pąkami pochodzącymi z rośliny o nazwie Capparis spinosa.
Nasze kapary są konserwowane w zalewie octowej, dzięki czemu zachowujemy ich świeżość i aromat.
Idealne do przygotowywania pysznych przepisów. Kapary to kluczowy składnik kuchni śródziemnomorskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych na świecie.
Ich niewielkie rozmiary i delikatna natura wymagają ręcznego zbierania, jednej po drugiej, dzięki czemu uzyskamy najwyższą jakość.
Produkt fantastycznie nada się na prezent, ze względu na swoje opakowanie, prezentuje się bardzo elegancko i ucieszy nie jednego smakosza kuchni śródziemnomorskiej !
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 93 kJ / 21 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone |
0,6 g 0,3 g |
Węglowodany w tym cukry |
4 g 0,1 g |
Błonnik | 3,7 g |
Białko | 2,1 g |
Sól | 4,7 g |
Produkt przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła i ciepła.
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Kraj pochodzenia produktu Hiszpania
Okres przydatności do spożycia - 36 miesięcy
Dystrybutor: Gasek-Porada S.C. ul. Matejki 63D/2
66-400 Gorzów Wielkopolski