Kiełbasa CHORIZO SARTA PICANTE 200 g
Opis
Kiełbasa CHORIZO "sarta" pikantna 200 g
Chorizo to hiszpańska aromatyczna kiełbasa przygotowywana z wieprzowiny. Swój aromat zawdzięcza dodatkowi papryki oraz długiemu, bo aż ośmiotygodniowemu, suszeniu. Taki przysmak idealnie nadaje się do różnego rodzaju makaronów, wzbogacając ich smak i aromat.
Czerwony kolor, tak charakterystyczny dla chorizo, nadaje specjalna papryka zwana „pimenton”. Ta cecha odróżnia hiszpańskie chorizo od innych kiełbas w innych miejscach.
Rodzaj mięsa wieprzowego wykorzystanego to produkcji kiełbaski chorizo
Chorizo jako tapas jest powszechnie spożywane w Hiszpanii i coraz częściej w całej Europie.
Wielu hiszpańskich szefów kuchni i entuzjastów gotowania lubi dodawać chorizo do zup i gulaszu lub po prostu upiec go i podawać na ciepłym chlebie.
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1873 kJ / 448 kcal |
Tłuszcz | 37,1 g |
- w tym nasycone | 14,5 g |
Węglowodany | 0,5 g |
- w tym cukier | 0,2 g |
Białka | 28,4 g |
Sól | 3,7 g |
Masa netto 200g
Produkt przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Okres przydatności do spożycia - 8 miesięcy
Kraj pochodzenia Hiszpania
Nazwa i adres producenta: Gasek-Porada S.C. ul. Matejki 63D/2
66-400 Gorzów Wielkopolski