Małże galicyjskie w hiszpańskim sosie 115g





Opis
Mule galicyjskie to prawdziwy rarytas dla miłośników owoców morza .
Pochodzące z Galicji , regionu w północno-zachodniej Hiszpanii, te małże charakteryzują się największą wydajnością mięsa, co czyni je produktem najwyższej jakości, zarówno pod względem wielkości, konsystencji, jak i doskonałego i zrównoważonego smaku.
Stanowią nieodzowny element galicyjskiej gastronomii i stały się przysmakiem cenionym na całym świecie.
Nasze małże z wybrzeża Galicji przygotowane są w jednym z najoryginalniejszych sosów w Hiszpanii: Escabeche, który przyrządza się z papryki, octu, oliwy, czosnku i liści laurowych. Sos wykonywany jest wyłącznie z naturalnych składników.
Proces smażenia odbywa się ze skrupulatną kontrolą temperatury, aby małże nie pękły z powodu zawartej w nich wody. Następnie dodajemy sos, który również został przygotowany według tradycyjnej, rodzimej receptury.
Produkt starannie selekcjonowany, a następne ręcznie pakowany, dzięki czemu małże mają odpowiednią wielkość i wygląd.
Stanowią najlepsze uzupełnienie przystawki i dań na zimno oraz sałatek.
Produkt bezglutenowy i bez laktozy.
Wartości odżywcze |
W 100g produktu |
Wartość energetyczna |
1092 kJ/ 261 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone |
20,8 g 2,3 g |
Węglowodany W tym cukry |
6g 0g |
Błonnik |
0g |
białko |
20,4g |
sól |
1g |
Produkt przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła i ciepła.
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia produktu Hiszpania
Okres przydatności do spożycia - 48 miesiący
Dystrybutor: Gasek-Porada S.C. ul. Matejki 63D/2
66-400 Gorzów Wielkopolski