Oliwka Gordal nadziewana papryczkami piri-piri 580 g
Opis
Oliwki królewskie nadziewane papryczkami piri piri to wyjątkowy tapas. Doskonale prezentują się jako przekąska podana osobno. Zachwyca swoimi rozmiarami, oliwkowozielonym kolorem, a także smakiem.
To unikalne połączenie delikatnego smaku oliwki z wyrazistym smakiem i zapachem czosnku, powoduje, że całość idealnie się ze sobą komponuje.
Produkt fantastycznie nada się na prezent, ze względu na swoje opakowanie, prezentuje się bardzo elegancko i ucieszy nie jednego smakosza oliwek !
Aceituna Gordal de Sevilla, czyli oliwka sewilska Gordal, to odmiana oliwek uprawiana wyłącznie w okolicach Sewilli. Jest to jedna z największych odmian oliwek na świecie, o włóknistej konsystencji i dużej ilości jędrnego, mięsistego miąższu. Owoce zawierają bardzo mało oleju, dlatego są używane tylko jako oliwki stołowe.
Oliwki „Gordal”, znane na całym świecie jako oliwki królewskie, swoja nazwę zawdzięczają rozmiarowi. ”Gordo” w języku hiszpańskim oznacza „gruby”. Są cenione za mięsistość, soczystość i wyborny smak. My nadziewamy je czosnkiem, papryczkami piri piri czy suszonymi pomidorami.
Oliwki odmiany Gordal to doskonała przekąska do wina, mięsa lub sera. Stanowią idealne wykończenie każdej potrawy, a przede wszystkim są głównym dodatkiem do tapas.
Duże smaczne zielone oliwki Gordal, bez pestek i nadziewane papryczkami piri-piri. Pikantna wariacja faszerowanych oliwek.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 741 kJ / 179 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone |
15,9 g 3 g |
Węglowodany w tym cukry |
3,1 g 0,2 g |
Błonnik | 4,3 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 3 g |
Produkt przechowywać w temperaturze pokojowej, w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła i ciepła.
Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Kraj pochodzenia produktu Hiszpania
Okres przydatności do spożycia - 36 miesięcy
Dystrybutor: Gasek-Porada S.C. ul. Matejki 63D/2
66-400 Gorzów Wielkopolski